Huis Sonneveld | Brinkman & Van der Vlugt| 1933

Bij je entreebewijs van het Nieuwe Instituut hoort ook een kaartje voor Huis Sonneveld; een woonhuis gebouwd eind jaren twintig in de stijl van Het Nieuwe Bouwen, de architectuur van “licht, lucht en ruimte”. Deze villa was bestemd voor één van de directeuren van de Van Nellfabriek. De woning bestaat uit een betegelde onderbouw met dienstruimtes en een studio op het zuiden. De woonvertrekken op de verdieping met een raamstrook over de gehele gevelbreedte en de slaapvertrekken op de tweede verdieping. Zoals alle villa’s van Van der Vlugt is ook deze woning voorzien van een dakterras. Zeker ook de moeite van het bekijken waard.

Reactie op “Huis Sonneveld | Brinkman & Van der Vlugt| 1933

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.