Oude vrouw en jongen met kaarsen|Peter Paul Rubens|1616-1617

Vorige week, op die regenachtige zondagmiddag, togen wij naar het Mauritshuis in Den Haag, wat weer open is na jaren gesloten te zijn geweest i.v.m. een grootscheepse renovatie. Wat een slecht plan! Ik ga absoluut nog een keer terug op een doordeweekse ochtend, want dit was eigenlijk niet te doen, zo druk! Ik kan me dan moeilijk concentreren met al die mensen om me heen, genieten van al het moois is moeilijk dan. Het museum is vrij klein, kleine ruimtes, dus dat benauwt al snel. Maar het is prachtig; het gebouw en de collectie! Topstuk voor mij was dit schilderij van Rubens. Prachtig! Het spookachtige licht van de kaars, de uitdrukkingen van de vrouw en de jongen, heel erg mooi.

6 Reacties op “Oude vrouw en jongen met kaarsen|Peter Paul Rubens|1616-1617

 1. Nico Verschoor

  Hey Krina,

  Dit vond ik ook het mooiste schilderij van het hele Mauritshuis. Echt een aanrader om te gaan! Gelukkig was het bij ons niet druk…………..

 2. Krina Bericht auteur

  Nee Ellen,
  Nog even en wij gaan er ook zo uit zien..haha

 3. Peet

  Wat een sfeer zeg!!
  Maar wat is de bedoeling van de hand die naar de kaars gaat?

  Hij brandt toch nog goed.

  En hij/ zij brandt de hand op deze manier.

  Erg mooi!

 4. E.C. van de Pol

  Een aanrader om de schilderijen in het Mauritshuis te bekijken. Al het moois is niet in een keer te bekijken, dus ik ga zeker nog een paar keer terug. Een absolute topper is het schilderij van de Oude Vrouw en Jongen van Peter Paul Rubens. Dit schilderij ontroert mij diep. .

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.