Als zonnen 3 meter boven zeeniveau|Michael Beutler|2013

Dit werk zie ik vaak in levende lijve, omdat het vlak bij mijn woonplaats staat. Het is een serie van betonnen bollen die wijd verspreid in de polder staan. Ik heb niets tegen landschapskunst, integendeel; prachtig als het iets toevoegt aan de natuur. Maar dit…deprimerend. Ik heb de foto nog mooi genomen vind ik zelf en in het goeie jaargetijde; kun je je voorstellen hoe triest dit er in de winter uitziet? Dit is wel één van de lelijkste, er staan ook echt mooiere. Zelf denk ik dat een ander materiaalsoort heel anders had geoogd. In totaal staan er negen bollen  in de polder. Het project is een initiatief van De Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder (KMWP) en CBK Zeeland, ter ere van het 200-jarig bestaan van de maatschap. Uit vier kandidaten werd in 2009 het ontwerp van de Duitse kunstenaar Michael Beutler gekozen.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.