Fabiola | Jean Jacques Henner | 1885

Graag ga in het weekend een rommelmarkt bezoeken. Ik probeer dan zo weinig mogelijk troep mee te nemen, want dat heb ik al genoeg en alleen voor de handige of bijzondere dingen te gaan, voor weinig natuurlijk!!! Meestal kom ik met kunstboeken thuis, hoe kan het ook anders. Dit keer kwam ik een reproductie van dit schilderijtje tegen in een oud lijstje, voor 3 euro, leuk! Ik kende het niet, dus dan is het al leuk om thuis uit te gaan zoeken van wie het is en wie de dame is. Fabiola was een rijke Romaanse vrouw, overleden in 399, lang geleden dus. Na 2 huwelijken; van haar eerste man scheidde ze (in die tijd???) en haar tweede man stierf, wierp zij zich op als beschermvrouwe van de armen, de zieken en de verstotene. Helaas, voor mij, is dit schilderij ontelbaar keer nagemaakt, dus geen klap waard, wel een mooie afbeelding en weer een leuke kunstdwaling…..

3 Reacties op “Fabiola | Jean Jacques Henner | 1885

  1. Paula van Doorn- van der Meijde

    Hihihi… ik heb vandaag goedkoop een Fabiola van J. Henner gekocht. Best wel goed nagemaakt, ook de handtekening.😉 Zo te zien olieverf op paneel., echter zo glad als gesmolten boter geschilderd, oftewel .. geen penseelstreken te zien . Oude lijst ( met nogal beschadigingen) maar toch…. het heeft wat.🤔 … maar wat… dat weet ik nog niet.😄🙋‍♀️

  2. Richard

    Ik heb er ook één, uit de boedel van mijn schoolmoeder. Denk van net na WO II, gekocht in Rotterdam bij Spiegel en Lijstenfabriek “Het Westen” nwe binnenweg 281.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.