Couple under an umbrella | Ron Mueck | 2013

Naar dit werk van Ron Mueck heb ik het meest uitgekeken, want ik ben een groot fan van zijn werk. Echt fantastisch om in “real life” te zien. Mueck maakt hyperrealistische mensfiguren die hij tot in het kleinste detail uitwerkt. Ze lijken onwaarschijnlijk echt, alleen zijn ze 2 x zo groot als de gewone mens. De figuren zijn heel gewoon en herkenbaar en zoals dit stel vaak ontroerend. Ron Mueck is een Austrlische beeldhouwer en maakt sinds 1996 deze beelden in moderne materialen, combinaties van siliconen en fiberglas. Ben je net zo gefascineerd door deze kunstvorm als ik, dan wil ik je graag wijzen op de tentoonstelling van De Kunsthal te Rotterdam, vanaf 10 maart : “Hyperrealisme: Sculptuur”, waar ook werk van Mueck te zien zal zijn! Voor meer foto’s van dit werk (ik kon niet stoppen met foto’s nemen) ga even naar mijn facebookpagina Kunstdwalingen

2 Reacties op “Couple under an umbrella | Ron Mueck | 2013

 1. Jorden van Foreest

  Krina,

  Ik geniet al geruime tijd van je dagelijkse kunstdwaling. Heerlijk en verrassend. Vandaag Couple under an umbrella, mijn favoriet sinds Voorlinden open is. En weet je waarom? Omdat ik met enige regelmaat, zowel in als buiten het museum, beweer dat ik model gelegen heb voor de man van dit koppel. Sterker nog, ik suggereer af en toe dat ik daar elke dag lig, van elf tot vijf.

  Krina,

  Ik geniet al geruime tijd van je dagelijkse kunstdwaling. Heerlijk en verrassend. Vandaag Couple under an umbrella, mijn favoriet sinds Voorlinden open is. En weet je waarom? Omdat ik met enige regelmaat, zowel in als buiten het museum, beweer dat ik model gelegen heb voor de man van dit koppel. Sterker nog, ik suggereer af en toe dat ik daar elke dag lig, van elf tot vijf.

  image1.jp
  image2.jpeg

  Jorden van Foreest

  Ik heb twee leuke foto’s maar als ik die stuur aan nieuwsbrief@kunstdwalingen.nl krijg ik die als ‘onbestelbaar’ terug

 2. Krina Bericht auteur

  Hoi Jorden,
  Dankjewel voor je reactie! Wat leuk dat je me volgt!Zoals ik al in het stukje schreef ben ik ook erg fan van dit koppel…en wat grappig dat jij model hebt gelegen, hahaha. Persoonlijk zou ik het toch lastig vinden als mensen me elke dag zo ongegeneerd zouden bekijken! Het klopt dat je foto’s niet aankomen dat ligt aan het programma waarin ik dit blog schrijf en kan ik niet veel aan veranderen, maar je kunt ze wel sturen naar http://www.kunstdwalingen@hotmail.nl dan komen ze wel aan!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.