De extase van Teresa|Gian Lorenzo Bernini|1647-1652

De laatste uurtjes die we in Rome waren, wilde ik graag besteden aan dit kunstwerk. Dus hup sleurde ik mijn reisgezelschap weer, onder luid protest, door Rome….Alleen als ik hun namen in mijn blog zou noemen wilden ze mee….Dus vooruit, voor één keer dan: René, Nico en Bart…..bedankt! Het was zeker de moeite waard, onze benen waren inmiddels afgesleten tot de knieën, na 4 dagen lopen, lopen, lopen,  maar dit had ik niet willen missen. Dit beeld bevindt zich in de Santa Maria della Vittoria, een kerk in totale Barokstijl. Overal marmer, verguld stucwerk, beelden en schilderingen. Maar iedereen komt voor dit werk van Bernini. De Heilige Teresa is gewond door een pijl van een cherubijn en bevindt zich door de pijn in een mystieke extase. (Dit is een herhaling van mijn bericht uit 2016)

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.