De geboorte van Venus|Sandro Botticelli|1485

Volgens de klassieke mythe werd Venus geboren uit de zee die schuimig werd toen het zaad van haar vader Uranus, gecastreerd door zijn zoon Kronos, omlaag viel. Hier zie je hoe Venus aan land komt in haar volmaakt gevormde schelp, terwijl Flora haar tegemoet komt met een mantel om haar naaktheid te bedekken. De winden Zephyrus en Aura blazen haar schuitje aan land. Venus zelf neemt een zedige houding aan en bedekt haar vrouwelijke delen. Dit is wel het bekendste werk van Botticelli. Heel mooi. Wat ik zelf het mooist vind zijn de “winden”. Als ik in het vervolg tegenwind heb op mijn fietsje ga ik hier aan denken…dan vind ik het vast minder erg!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.