De grote golf bij Kanawaga|Katsushika Hokusai|1829-1833

In de 19de eeuw ontketende Hokusai een revolutie in de Japanse kunst. Hij werkte met houtsnedes, maar i.p.v. samurai, geisha’s en edellieden (de gebruikelijke thema’s) af te beelden, koos hij voor landschappen en het dagelijks leven op het platteland. Deze houtsnede is absoluut een van mijn favorieten! Vissers die op weg zijn naar de markt van Edo (het huidige Tokio) worden verrast door metershoge golven. De grootste golf staat op het punt de drie boten te verzwelgen. “De grote golf”maakt deel uit van een serie afdrukken gemaakt tussen 1829 en 1933, die de “Zesendertig gezichten op Fuji”heet. Op de achtergrond zie je de Fuji.

6 Reacties op “De grote golf bij Kanawaga|Katsushika Hokusai|1829-1833

 1. Krina Bericht auteur

  Ik heb er lang naar gekeken en kan er met de beste wil van de wereld geen decolleté in zien…Maar toen ik het mijn man vroeg zag hij het ook meteen! Haha een mannendingetje dus! Ik ben benieuwd wat jullie er morgen in zien?

 2. Aart Quist

  Tja, dirty mind he. Met een beetje verbeeldingskracht is overal wel iets erotisch in te ontdekken. Ook niet zelden de bedoeling van de kunstenaar misschien.
  En ja…………..een vulkaan………….

 3. Krina Bericht auteur

  Haha..nou verheug je op vrijdag, dat werk van Hokusai laat niets aan de verbeelding over!!

 4. Krina Bericht auteur

  nee, hier valt verder niks over te zeggen, haha. Ter geruststelling; deze week hele nette plaatjes hoor!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.