De jobstijding|Carel Willink|1932

Nog zo’n vreemd, kil en dreigend werk van Willink. Bij dit werk vraag je je meteen af: wat staat er in die brief? Iets belangrijks, anders zou die vrouw het niet zo achter hem aan brengen….Net zoals in het vorige schilderij “De zeppelin” , ook zo’n dreigende lucht en een verder verlaten straat. Prachtig vind ik dit, mooi om zoveel sfeer en vragen op te kunnen roepen met je werk. Dit schilderij hangt overigens niet in Museum More, maar in het Gemeentemuseum in Den Haag. In 2017 opent  Museum More een tweede locatie in Kasteel Ruurlo en dat zal volledig aan Willink gewijd zijn.

4 Reacties op “De jobstijding|Carel Willink|1932

  1. Krina Bericht auteur

    Ik weet het niet, maar ik zou het eens bij museum Moore vragen, die hebben veel werk van hem.

  2. Ankie Driessen

    Volgens mij hangt dit schilderij in het Stedelijk in Amsterdam. Althans, daar heb ik het gezien. Een jaar of 5 geleden.

  3. Krina Bericht auteur

    Klopt het schilderij is inderdaad in eigendom van het Stedelijk; misschien hing het tijdelijk in Den Haag of heb ik een vergissing gemaakt; ik kom in heel veel musea dus dat is ook heel goed mogelijk.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.