De kat slaapt de muizen dansen|Remy Blanchard|1982

Werkelijk een heel grappig schilderij, een assemblage eigenlijk ook, want de muizen aan de rand zijn gemaakt van stof en  stukjes gedroogd stokbrood met jam!! Heel leuk! Remy Blanchard was een Franse kunstenaar, geboren in 1958. Timmerde goed aan de weg met zijn kunstwerken, exposities in Amerika, Nederland en Japan. Helaas verongelukte hij al in 1993 in Parijs. Ook dit werk staat in de ruimte van Jan Mulder. De Dwdd tentoonstelling is leuk, maar ik was blij dat ik er niet speciaal voor naar Amsterdam was afgereisd, want dan was ik echt wel teleurgesteld geweest. Ik vond er weinig verrassends bij zitten. Ook de ruimtes waarin de werken hingen waren niet geheel geschikt denk ik, sombere kleine ruimtes in het Allard Pierson Museum, jammer. Toch was ik ook wel jaloers, lijkt me geweldig om in zo’n museum rond te snuffelen en dingen uit te kiezen! Ik hoop echt dat als ze het nog een keer doen, mijn blog zo groot is geworden dat ze mij ook vragen…haha, je moet blijven dromen toch?

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.