De kus| Gustav Klimt|1907/1908

Het zal iedereen, die mij een beetje kent, niet verbazen dat ik mijn blog begin met Klimt. Ten eerste omdat ik echt idolaat ben van zijn werk! Maar ook omdat mijn kunstdwalingen begonnen met Klimt. Twee jaar geleden ontstond het idee om Wenen te bezoeken i.v.m het Klimtjaar. 150 Jaar na de geboorte van Klimt waren er speciale tentoonstellingen van hem door heel Wenen. We hebben genoten van al die mooie schilderijen en van Wenen! Ik besefte toen, dat ik het jammer vond dat ik niks meer deed met mijn vroeger( in havo 4 en 5 kunstgeschiedenis) opgedane summiere kennis en besloot me weer wat meer te gaan verdiepen in kunst. De start daarvan met de Klimtreis was bijzonder. Dit schilderij “de kus”is een van de meest beroemde schilderijen ter wereld, dat moet je echt kennen! Om dit schilderij in het echt gezien te hebben deed me wel wat!

9 Reacties op “De kus| Gustav Klimt|1907/1908

 1. roeland

  je moet natuurlijk niet gelijk met het mooiste van het mooiste beginnen 🙂
  Gefeliciteerd met Kunstdwalingen! Ik ben benieuwd hoe deze site zich gaat ontwikkelen.
  Hartelijke groet, roeland

 2. Krina Bericht auteur

  Je hebt gelijk dit is prachtig, maar je zult zien dat er nog ontelbaar veel mooie kunstwerken zijn!

 3. Ellen Verlinde

  Hé Krina, veel succes met je site, de opzet ziet er in elk geval al goed uit ! Ben benieuwd wat er allemaal langs gaat komen …groetjes

 4. Jackie

  Weet niet wie maar iemand zei ooit ‘Door iedere dag één kunstwerk aandachtig te bekijken wordt je een betere mens en het leven een stuk mooier’. Zij (zal wel een vrouw zijn geweest!) heeft gelijk. Krina succes met jouw blog…. ga door met ons beter te maken hahaha! Gegroet Jackie!

 5. Rian

  Gefeliciteerd met de start van je blog, eindelijk in de lucht!
  Ik ga je zeker volgen! Xxx

 6. Alinke

  Er zijn al heel veel mooie dingen met een Kus begonnen, ik ben benieuwd naar de rest en volg je graag.
  succes en ik laat me wel meenemen op je reis.

  je site ziet er in ieder geval heel gelikt uit. (ha ha vandaar de kus natuurlijk).

 7. René

  He kunst fanaat, zelfs op mijn kleine tablet in New York knalt het logo, de kleurkeuze en vormgeving erg op.
  Allemachtig prachtig!!!!!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.