De nacht | Bertel Thorvaldsen | 1815

Vaak vraagt men mij: “Hoe kom je er toch allemaal op?” Dat is meestal geen probleem; mijn allergrootste hobby is lezen, ik lees alles wat los en vast zit, boeken, tijdschriften, kranten, internet. Dit reliëf kwam voor in een Deense thriller die ik aan het lezen was. Er stond geen afbeelding bij (wat ik raar vond als het zo’n belangrijk deel van je boek is…) dus zocht ik het op internet op; prachtig! Thorvaldsen was ik wel in mijn kunstgeschiedenislessen tegengekomen, maar niet dit werk. Het verbeeldt dus de nacht; de ene baby verbeeldt de slaap en de andere de dood, beetje luguber dat wel, maar vooral in die thriller was dat natuurlijk net leuk!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.