De vogel | Salvador Dalí | 1928

Vorige week was ik in Boijmans van Beuningen (Rotterdam) om de expositie “Gek van surrealisme” te bezoeken. Een heel uitgebreide tentoonstelling met ruim 300 topstukken, zeldzame boeken en archivalia van Dalí, Ernst, Magritte en andere bekende surrealisten. Zoveel dat ik nauwelijks weet waar ik moet beginnen…Daarom heb ik de bekendste surrealist  Dalí als eerste gekozen en ga het deze week over hem hebben en de komende weken komen er nog meer aan bod. Dit werk van Dalí verraste me; ik kende het niet, maar prachtig. Het is een collage waarbij gebruik is gemaakt van olieverf, zand, kiezels en leisteen. De collagetechniek is niet uitgevonden door de surrealisten, maar werd wel veel door hen gebruikt.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.