Down(detail)| Michael Raedecker | 2001

Van Michael Raedecker ben ik een enorme fan, helaas kom ik niet zo heel vaak iets van hem tegen. Raedecker is een Nederlands kunstenaar die in Londen woont en in het buitenland veel bekender is dan in Nederland. Wat ik er leuk aan vind is dat het enorme wandkleden zijn; hij gebruikt, naast het schilderen, borduurtechnieken met wol of garen en andere materialen, wat een bijzonder effect geeft. Het doet me denken aan de handwerklessen vroeger op school, waar ik ze in het klein maakte. In het Gemeentemuseum in Den Haag hangt “The reflex” van hem, een prachtig tafereel met een zwaan, ook heel erg mooi!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.