Grijs, Oranje op Kastanjebruin nr.8 (detail) | Mark Rothko |

Natuurlijk wil ik ook gebruik maken van mijn “eigen tijd” met Rothko. In het Stedelijk Museum Schiedam kun je 5 minuten of langer (ligt eraan hoe druk het is) alleen in een klein zaaltje met het werk van Rothko verblijven. Het is stil en donker in het zaaltje (er hangen koptelefoons op om al het geluid buiten te sluiten) en ik wacht op mijn religieuze of emotionele ervaring met dit werk…..maar er komt niets….Misschien ben ik hier toch iets te nuchter voor. Ik vind het ook zeker niet het mooiste werk van Rothko, dat helpt misschien ook niet. Wel kijk ik langer en intenser naar het schilderij en zie ik dingen die me eerst niet opvielen.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.