Handen van een apostel|Albrecht Dürer|1508

Een reproductie van deze tekening heb ik zelf. Ik kocht hem lang geleden bij een kunsthandel. Mijn toenmalige vriendje was jarig en ik had geen idee wat ik voor hem moest kopen. We hadden amper twee maanden verkering; het zag er wel serieus uit, maar ja, wat kun je zeggen na twee maanden…Ik liep heel de stad door met een vriendin voor een gepast cadeau. En ik koop dit….Hoe kom ik er, als amper twintigjarige, bij om deze reproductie voor mijn  vriendje te kopen? Hij keek ook wel een beetje vreemd toen hij het uit pakte; je zag hem denken: “wat moet ik hier nu van denken?”. Hahaha, ongemakkelijk! Het heeft uiteindelijk goed uitgepakt; het vriendje is gebleven, misschien wel dankzij deze “biddende handen”.

2 Reacties op “Handen van een apostel|Albrecht Dürer|1508

  1. Anita Joziasse

    Geweldig verhaal! Wat een bijzondere aankoop teweeg brengt…

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.