Het geld | Frantisek Kupka | 1899

Voor Moederdag kreeg ik een fantastisch boek over symbolisme. Een stroming die zeker tot mijn favorieten behoort en velen met mij, want ik krijg altijd veel reacties op werk uit deze periode. Het boek beschrijft het symbolisme in alle landen en zo kwam ik terecht bij “de Slavische landen”. Kupka werd geboren in Opocna, in het oosten van Bohemen. Kupka wendde gedurende enige jaren zijn talent aan om politieke karikaturen te tekenen, hij was een aanhanger van het anarchisme. Dit schilderij is bijzonder, omdat het een schilderij is terwijl dit soort onderwerpen natuurlijk vaker gezien worden als tekening in een satirische publicatie. Wel mooi!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.