Het straatje|Johannes Vermeer|1658

Ik moest me er altijd wat meer toe zetten om me wat meer te verdiepen in de wat oudere kunst. Bij dit schilderij kreeg ik echter meteen een glimlach op mijn gezicht. Als je er goed naar kijkt zie je de ongelooflijk mooie stijl waarmee het geschilderd is. Kijk naar die steentjes in de muur en de straat, heel knap hoe Vermeer de verweerde toestand van de huizen weergeeft en daarmee ook de armoede van die tijd; je voelt het gewoon. Dit schilderij hangt in de Eregalerij van het Rijksmuseum.

5 Reacties op “Het straatje|Johannes Vermeer|1658

 1. Peet

  PRACHTIG.
  MEER VAN DIT!

  Het mooie vind ik dat je door dit soort schilderijen een beeld krijgt van hoe het was toen.

  Er waren natuurlijk nog geen camera’s oid.

 2. joos heerebout kloetinge

  Armoede had ik er nog nooit in gezien, maar je zal vast gelijk hebben.
  En nu denk ik opeens: waarom waren die luiken dicht?
  Zou er geen glas achter gezeten hebben? Het was vast heel donker daar binnen.

 3. Marijke

  Prachtig schilderij,! Nooit zo heel goed bekeken. Zin om weer eens bezoekje aan het Rijksmuseum te doen!
  Leuk dat je dit doet, Krina!

 4. Krina Bericht auteur

  Zeker doen, Marijke naar het Rijksmuseum, echt mooi! Ook het Stedelijk is de moeite waard; ben er zelf nog niet geweest, maar op dit moment is er een grote overzichtstentoonstelling van Marlene Dumas! Staat bovenaan mijn lijstje!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.