Huis aan de spoorlijn|Edward Hopper|1925

Edward Hopper was een Amerikaanse schilder die het Amerikaanse leven, in de jaren 50/60 weergeeft. Dit doet hij vaak op een sobere, bijna overdreven, minimalistische wijze. Dit schilderij is van een eerder tijdstip. Vaak komen er spoorwegovergangen of spoorlijnen in voor(vandaar mijn fascinatie??). Een beetje spookachtig, verlaten huis. Je krijgt er een beetje de kriebels van. Het schilderij was een inspiratie voor Hitchcocks “Bates House”in de film “Psycho”.

4 Reacties op “Huis aan de spoorlijn|Edward Hopper|1925

 1. joos

  Kriina heb je ook gehoord van die advocaat die kunst na maakt in lego. Ik wil heel graag naar zijn tentoonstelling in Amsterdam

 2. Krina Bericht auteur

  Ja, ik heb hem op tv gezien, ongelooflijk mooi! De ns heeft speciale treinkaartjes + entreekaartjes in de aanbieding! Ik ben zelf binnenkort ook een paar dagen in Amsterdam en denk er ook over om te gaan. Laat het me weten als je geweest bent?

 3. Bieke

  Edward Hopper….nooit van gehoord en dus heel wat gemist blijkbaar. De vrouw die door het raam kijkt ( of welke titel dan ook ….)is zo mogelijk nog intrigerender dan het spoorweggebouw…boeiende schilderijen, dank je Krina!

 4. Peet

  Krina.
  Maakt niet uit geen goede tekst bij juiste afbeelding.

  Binnenkort KUNSTSCHOUW op Schouwen.

  Prachtige kunst om de hoek.
  Fietsen mee en van boerderij naar boerderij fietsen.
  Zeer de moeite waard.!!!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.