Huwelijk van Nicholaas || en kroonprinses Alexandra Fyodorovina|1894

Dit is natuurlijk een prachtig Russisch plaatje. Het huwelijk van het laatste Russische tsarenpaar. Ik heb me altijd tot Rusland aangetrokken gevoeld, waarschijnlijk door het mysterieuze wat het land omgeeft. In 1989 ben ik er ook daadwerkelijk geweest; de tijd van Gorbatsjov met zijn Perestroyka! We bezochten Moskou en Leningrad (nu St. Petersburg). Ongelooflijk wat een pracht en praal! Maar natuurlijk ook triest, er was vooral heel veel wat niet mocht en kopen kon je er niks! Voor het eerst en laatst in mijn leven kreeg ik mijn geld niet uitgegeven!! Nog steeds een ingewikkeld land en volk, maar als je echt cultuur wilt snuiven, moet je deze steden eens bezoeken!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.