Installatie van stro en bezems | Usha Sajeerim |

Een andere expositie in het Witte de With Centre for Contemporary Art is die van Usha Seejarim, een Zuid-Afrikaanse kunstenaar die woont en werkt in Johannesburg. Zij richt haar aandacht op de ongelijke distributie van arbeid, waarbij vrouwen worden gezien als bruikbare en beheersbare ondergeschikten. Ze giet banale materialen  in nieuwe vormen en stelt daarmee de vooroordelen van onze patriarchale maatschappij aan de orde. Dit is, moet ik er eerlijkheidshalve bij vermelden, de zeer korte versie van de begeleidende tekst. Soms kan ik gewoon niet zoveel met de onderbouwende visie van kunstenaars en vind ik het gewoon leuk werk…Zoals deze ” Installatie met clusters van stro en bezems”, je ruikt het stro en het hout en je ziet prachtige vormen. Volgens de tekst “lijken ze op nesten en functioneren als schuilplaats voor de kleintjes tegen gevaren in de directe omgeving terwijl ze een veilige studieruimte voor het aanleren van gedragspatronen bieden”. Ik geloof het wel en vind het gewoon mooi.

Reactie op “Installatie van stro en bezems | Usha Sajeerim |

  1. Harris

    Het kunstwerk trekt mijn aandacht, dat is nu visueel maar ik denk dat het veel intenser is als je het ruikt en voelt. Ik begrijp de intentie van de kunstenares en het boeit me.
    Leuk dat je dit laat zien Krina

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.