Johanna Staude | Gustav Klimt | 1917-1918

Op doorreis naar Parijs, konden we mooi nog een tentoonstelling in Brussel aandoen….Ja, soms worden mijn metgezellen wel een beetje gek van me….De tentoonstelling “Beyond Klimt” kon ik als enorme fan van Klimt toch niet zomaar aan me voorbij laten gaan. Ik hoopte weer eens wat werk van Klimt in levende lijve te mogen aanschouwen, maar dat viel wel een beetje tegen: welgeteld 2 werken van hem….Dit portret van Johanna Staude en nog een ander, weliswaar prachtig, portret. Misschien ook een beetje naïef, want de tentoonstelling heet ook “Beyond Klimt” dus gaat het in feite over kunstenaars die naast hem stonden in de ruimste zin van het woord. Mooie tentoonstelling, maar ik was blij dat ik er niet speciaal naar Brussel voor was gegaan.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.