Knobbelzwanen op avondtrek | Bruno Liljefors | 1925

Bruno Andreas Liljefors (1860-1939) was een Zweeds kunstschilder en tekenaar. Hij werd beïnvloed door het impressionisme en wordt beschouwd als een van de belangrijkste wildschilders uit de kunstgeschiedenis. Liljefors had als kind een zwakke gezondheid en bracht zijn kinderjaren vaak door met tekenen. Reeds in zijn tienerjaren ontwikkelde hij een grote passie voor de jacht, een passie die hij later in verband bracht met het verbeteren van zijn gezondheid. Hij studeerde aan de kunstacademie te Stockholm en vertrok vervolgens naar Duitsland, waar hij zich specialiseerde in het schilderen van dieren. Dit prachtige schilderij behoort tot de collectie van het Rijksmuseum Twenthe.

2 Reacties op “Knobbelzwanen op avondtrek | Bruno Liljefors | 1925

  1. Joos

    Hoi Krina, niet vaak word ik hebberig van de schilderijen die je laat zien, maar nu wel. Ik heb nog niet vaak meegemaakt dat ik zwanen van dichtbij zag vliegen, maar de paar keren dat ik het zag maakten veel indruk. Ik hoor nog het ruisen van die enorme vleugels.
    Groetjes, Joos.

  2. Krina Bericht auteur

    Ik snap het Joos, het is prachtig en zou helemaal passen in jullie huis. Bel eens met het Rijksmuseum Twenthe, misschien doen ze het wel weg voor een zacht prijsje….Bel mij dan ook; dan doen we het samen; jij een half jaar in huis en ik een half jaar!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.