Kopie van Raphaels cherubijn | Gustave Moreau | 1858

Begin dit jaar volgde ik een creatieve cursus “zilveren sieraden maken”. De cursusleidster was er absoluut tegen dat we iets van een plaatje na maakten; je moest zelf iets verzinnen! Dat vond ik dus grote onzin; de grootste kunstenaars ooit kopieerden hun voorgangers om de techniek te leren. Ze gingen naar Italië om de grote meesters van de renaissance te bekijken en te kopiëren…(Ik heb het niet gezegd, want je wilt niet meteen als wijsneus binnenkomen en achteraf maar goed ook, want ik bakte er niet zo heel veel van, ondanks dat ik natuurlijk wel degelijk iets gekopieerd had). Ga je dus schilderen; schroom niet en doe als Moreau: schilder een prachtige cherubijn na van Raphael, hij kwam er ook mee weg!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.