Large Expensive Abstract Painting | Grayson Perry | 2019

Vorige maand was ik al in Den Haag, maar moest ik mijn bezoek overhaast afbreken vanwege storm Corrie en kon ik het Kunstmuseum niet meer bezoeken, helaas. Gisteren ging ik terug om dit bezoekje alsnog in te halen. Één van de hoofdredenen was een kleine tentoonstelling van Grayson Perry, die ik heel graag wilde zien en naar nu bleek helemaal terecht. Wat een vrolijke, veelzijdige kunstenaar. Dit “grote, dure, abstracte schilderij” is een wandkleed. Perry is de winnaar van de Erasmusprijs 2021. Hij werd een publiekelijk bekende kunstenaar toen hij de Turner Prize won in 2003, geruchtmakend omdat hij deze prijs voor hedendaagse kunst won met keramisch werk. Het oeuvre van Perry (1960) draait om een aantal thema’s. Deze thema’s zijn vaak zeer persoonlijk, maar geven tegelijkertijd blijk van zijn maatschappelijke betrokkenheid.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.