Laura Asia | Jaume Plensa | 2017

Afgelopen zaterdag bezocht ik “Museum Beelden aan Zee” in Scheveningen, speciaal om de tentoonstelling “Do not touch, caress!” van Jaume Plensa te zien. Een werk van Plensa kwam ik eerder tegen op Art Zuid (Amsterdam), 4 jaar geleden, en toen was ik al onder de indruk, dus deze tentoonstelling wilde ik niet missen. Het was zeker de moeite waard; een prachtige tentoonstelling! Als jonge kunstenaar werd Plensa ontdekt door het verzamelaarsechtpaar Scholten-Miltenburg dat in 1994 museum Beelden aan Zee stichtte. Nu het museum zijn 25ste verjaardag gaat vieren, is Plensa bereid gevonden zijn Nederlandse debuut hier te houden. Mijn eerdere bericht over hem kun je hier nog eens lezen: Duna Jaume Plensa

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.