Maria Magdalena|Alfred Stevens|1887

Heel mooi schilderij, wat je niet één twee drie in die tijd zou plaatsen. Maria Magdalena wordt als een femme fatale uitgebeeld, wat niet echt traditioneel was in die tijd natuurlijk. Om die reden was het waarschijnlijk ook dat het, voordat het door het MSK werd aangekocht, totaal niet bekend was. Sinds het daar hangt echter zijn er al vele reproducties van gemaakt. Stevens was een Belgisch portret schilder.

2 Reacties op “Maria Magdalena|Alfred Stevens|1887

 1. joos heerebout kloetinge

  Hoi Krina,
  wat ben je toch actief met je kunst. Leuk hoor. Zo kom ik er op een gezellige manier ook nog iets van te weten.
  Maar iets anders: afgelopen zaterdag was ik op kraamvisite in De Meern. Ik fietste er heen vanaf station Utrecht en had zodoende een leuk tochtje langs de Leidse vaart. Daar zag ik iets bijzonders, namelijk de Metaalkathedraal. Dat is een oude kerk waarin nu kunstenaars actief zijn en waar van alles georganiseerd wordt. Ook was er nu een kunstwerk van een Chinees te zien aan de buitenkant. Ik meen dat hij Wang heet. En het kunstwerk moet een waterval voorstellen, maar dan van petflessen. Niet mooi, maar wel bijzonder en er hoorde geloof ik ook een verhaal bij, dat ging over het milieu als ik het goed onthouden heb. Als je googelt op Metaalkathedraal of petflessenwaterval kan je het allemaal zien. Groetjes,
  Joos

 2. Krina Bericht auteur

  Ziet er inderdaad mooi uit Joos, als ik eens in de buurt ben ga ik er zeker langs! dankjewel voor de tip.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.