Nachtbrakers|Edward Hopper|1942

Nachtbrakers is een van Hoppers bekendste schilderijen. Het drukt de eenzaamheid van de grote stad uit. Dit schilderij was het uitgangspunt voor een poster waarop Humphrey Bogart en James Dean de plaats van Hoppers barbezoekers hebben ingenomen. Als je eenmaal een paar van Hoppers schilderijen hebt gezien zijn ze gemakkelijk te herkennen. Hij heeft een totaal eigen stijl. Ook komen er vaak ramen en deuren met uitzicht op een verlaten stad of landschap in voor.

2 Reacties op “Nachtbrakers|Edward Hopper|1942

 1. Nico Verschoor

  Hey Krina,

  Wat toevallig; René en ik zijn al een aantal keer in het Edward Hopperhouse in Nyack geweest. Dat is een kleine plaats vlak bij New York. Er is daar een permanente expositie van foto’s en materialen waar hij mee heeft gewerkt. De laatste keer exposeerde het ‘Hopper House’ een briefwisseling van Hopper een persoon waarvan ik niet meer weet wie het was.

  Verder geven zij hedendaagse kunstenaars de gelegenheid om te exposeren; erg leuk. Vorig jaar hebben we daar een kunstwerk gekocht, wat een mooi plekje heeft gekregen in ons huis. Ik zal de link bij deze mail voegen voor wie geïnteresseerd is en wat meer wil weten over Hopper. Zo zie je maar waar Kunstdwalingen toe kan leiden.

  edwardhopperhouse.org

  Greetz,

  Nico

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.