Ondergrondse fontein(detail) | Thom Puckey | 1984-89

Een ander, heel spannend, werk is dat van Thom Puckey; een ondergrondse fontein. Je moet een trapje af wat onder de grond gaat (beetje donker, beetje obscuur) altijd leuk! In deze ondergrondse installatie creëerde Puckey een soort kosmos. In de grond rondom de fontein liggen tien bollen van lood. Deze bollen symboliseren de verschillende standen van de maan die om de aarde draait. De rode fontein stelt de oerbron voor die voor het begin van al het leven staat. Het opspattende rode water doet denken aan bloed in een kloppend orgaan. De aarde om de kelder omsluit het geheel als de huid en het lichaam om een orgaan. Mooi!

2 Reacties op “Ondergrondse fontein(detail) | Thom Puckey | 1984-89

  1. Harris

    Ik kan me er niet zo’n goede voorstelling van maken aan de hand van deze foto. Zelf vind ik interactieve kunstwerken of als je er doorheen kan lopen altijd een extra beleving.
    Ik kan me voorstellen dat je onder de indruk bent van dit bijzondere kunstwerk.
    Groet Harris

  2. Krina Bericht auteur

    Het is inderdaad moeilijk om door deze foto een goede indruk te krijgen, maar soms is het onmogelijk zo een kunstwerk goed op een foto uit de verf te laten komen. Het is een indruk en hopelijk genoeg om nieuwsgierig te worden….

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.