Osteria, Capri | Else Berg | 1912

Op mijn roadtrip door het oosten van het land deed ik ook Elburg en Nunspeet aan om de tentoonstelling “Vermoorde Kunst” te zien. Een indrukwekkende tentoonstelling die kunst laat zien van joodse kunstenaars die in de tweede wereldoorlog vervolgd en vermoord werden. Omdat zij niet verder mochten leven werd ook hun talent en kunst vermoord…. Tijdens de bezetting werd joodse kunstenaars de gelegenheid ontnomen om verder kunst te creëren. Ik ging als eerste naar Elburg, naar Museum Sjoel, wat gehuisvest is in een monumentaal synagogegebouw in het prachtige stadje Elburg. Heel verrassend vond ik de prachtige arbeidersbuurt waarin dit museum is gevestigd, daar ga ik zeker nog eens een wandeling maken als ik meer tijd heb. In dit museum is werk te zien van het joodse kunstenaarsechtpaar Else berg en Mommie Schwarz.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.