Portret Joseph Beuys|Andy Warhol|1980

Vorig weekend waren we in Berlijn. Natuurlijk bezochten we daar ook weer verschillende musea. Deze keer heb ik me echt op de moderne kunst gericht; er is zoveel kunst te zien in Berlijn, dat ik een keuze moest maken….We togen naar het Hamburger Bahnhof; een voormalig treinstation, wat sinds 1996 dienst doet als museum voor kunst vanaf 1960. Een prachtig gebouw! En behoorlijk moderne, experimentele kunst waar ik soms toch, ik geef het eerlijk toe, behoorlijk chagrijnig van kan worden. Een donkere ruimte waarin een beeldscherm een steeds repeterend beeld laat zien van iemand die een muur kapot slaat met een bijl en het daarbij horende geluid…leuk!!! Pfffff. Er zal wel een verhaal achter zitten, maar daar heb ik dan eerlijk gezegd al geen zin meer in. Waar ik gelukkig wel heel blij van werd was de collectie van Andy Warhol, die ze in hun bezit hebben!  Het begon gelijk goed met dit portret van Joseph Beuys. Een kunstenaar uit de tijd van Andy Warhol. Echt prachtig, absoluut een favoriet van dit weekend!

2 Reacties op “Portret Joseph Beuys|Andy Warhol|1980

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.