Sint Franciscus van Assisi | Pedro de Mena |

Tijdens onze vakantie in België deden we ook een dagje Brugge aan, om daar verschillende museums te bezoeken. Als eerste bezochten we het St. Janshospitaal. Dit museum vormt tijdelijk het decor voor prachtige Spaanse kunst uit de zeventiende eeuw. In de monumentale ziekenzalen worden ruim 20 religieuze sculpturen en schilderijen tentoongesteld. Ook in die tijd kende men al het “hyperrealisme”! Ongelooflijk precies en levensecht…en dat in die tijd, zonder de materialen van nu. Leuk is het om ook even het filmpje te bekijken hoe de beelden gemaakt werden, want de basis is hout, wat een hele reeks van processen ondergaat.

1 Reacties op “Sint Franciscus van Assisi | Pedro de Mena |

  1. Harris

    Mooi verhaal Krina. Wij zijn ook al een paar keer met veel plezier in Brugge geweest en hebben verschillende musea bezocht. Het St. Janshospitaal hebben we toen niet bezocht. Ik begrijp dat het gebouw al de moeite waard is om te bezoeken.
    Wij hebben in Bergen Noorwegen een Lepra museum bezocht, ook daar was alles nog aanwezig. Ook daar was het gebouw en inrichting nog in originele staat. Het mooie was dat er met weinig middelen en kennis goed en liefde vol werd gezorgd voor de patiënten die verstoten waren uit de samenleving.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.