Slapende kardinaal |Fernando Botero | 2004

Zaterdag was ik alweer naar een prachtige tentoonstelling! Er is veel te doen, dus ik moet een beetje doorwerken, maar mij hoor je niet klagen: ik vind het fantastisch! Deze keer Botero in de Kunsthal in Rotterdam, ik verheugde mij er enorm op en werd niet teleurgesteld. Botero is een wereldberoemde, veelzijdig, Colombiaanse kunstenaar. Hij put zowel uit de Latijns-Amerikaanse traditie als uit de Europese kunstgeschiedenis. Religie Speelde altijd een grote rol in de kunst tot de 20ste eeuw. Nu verdwijnt dat, maar Botero wil religie in de kunst levendig houden. Ook speelt religie in zijn land een grote rol in de samenleving. Zelf zie ik hier toch ook een kritische blik naar de kerk: de kardinaal die in alle onschuld ligt te slapen terwijl de wereld in brand staat?

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.