St. Nicholaas | Titiaan | 1563

Ik vind het altijd leuk om actueel te zijn, dus vandaag Sint Nicholaas van Titiaan. Het valt nog niet mee om afbeeldingen van Sint Nicholaas te vinden; het is toch wel een echt Hollands feest misschien. Twee jaar terug had ik het schilderij van Jan Steen; die veel Hollandse feestelijkheden heeft geschilderd, maar veel meer heb ik niet kunnen vinden…. Bij Titiaan kwam ik hem toevallig tegen. Niet zo toevallig want Titiaan heeft wel elke heilige geschilderd die er was, geloof ik. Hij heeft de Bijbelse geschiedenis op een prachtige manier vastgelegd. Voor vandaag wens ik jullie een fijne pakjesavond! Het eerder genoemde bericht van Jan Steen kun je hier nog eens bekijken: Het Sint Nicholaasfeest

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.