Stilleven met wilde aardbeien | Adriaen Coorte | 1705

Al ben ik geen liefhebber van stillevens toch word ik altijd geraakt door de prachtige schilderijtjes van Adriaen Coorte. Ze zijn zo mooi geschilderd, zo teer, ontroerend zelfs….Er is niet zoveel bekend over hem, dus dat worden korte stukjes deze week, maar ik wilde toch graag eens dit mooie werk laten zien. Adriaen Coorte werd geboren tussen 1658 en 1664 in het Zeeuws-Vlaamse IJzendijke (ja, ja een Zeeuws-Vlaming net als ik). Hij stierf rond 1707 dus is ook niet zo oud geworden.

2 Reacties op “Stilleven met wilde aardbeien | Adriaen Coorte | 1705

  1. Bieke

    Onbekende kunstenaar voor mij maar wat een mooi fijn schilderij zeg!
    Zo krijgen we alvast zin in de zomer…

  2. Thom

    Ik heb net als jij een poos dagelijks een blogpost geplaatst maar na een tijdje besloot ik dat het te veel werd. Er verschijnen nog steeds een 4 à 5-tal blogposts per week en dat tempo ligt me veel beter. Gaat het eens wat minder dan ga ik me niet meer afjagen om mijn planning bij te benen, dan verschuif ik gewoon een aantal zaken en ik hoop dat dat voor jou ook meer vrijheid geeft. Jammer genoeg zitten er nog steeds maar 24 uur in een dag en moeten er ook nog wat andere zaken gebeuren. Bij mij gaat lezen als ontspanning ook nog steeds voor op bloggen.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.