The Greeting | Bill Viola | 1995

Afgelopen week was ik een weekje in de Ardennen. Op de terugweg deden we Luik aan om in Museum La Boverie de tentoonstelling “Bill Viola sculptor of time” te zien. Al verschillende keren zag ik werk van hem en altijd fascineert het werk me. Nu vond ik het wel wat lastig, want het vergt nogal wat geduld om je echt in zijn werken te verdiepen en laat dat nou net niet mijn beste kant zijn…Deze video bijvoorbeeld duurt eigenlijk ruim tien minuten en waar kijk je dan naar? Naar een begroeting in slow motion; een oefening in mindfulness zou ik zeggen, maar op dit gebied heb ik nog een hoop te leren dan, want ik heb niet één video helemaal uitgekeken…. Hopelijk kijken jullie toch de vierentwintig seconden die ik voor jullie heb opgenomen om in ieder geval een impressie te krijgen.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.