The performer | Marlene Dumas | 2019

Omdat ik vlakbij was bezocht ik ook nog het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen, waar de tentoonstelling “Museum in beweging” plaats vindt. Voor mij toch altijd weer een uitdaging omdat ik meestal teleurgesteld weer buiten kom. Eerlijk gezegd vond ik er deze keer ook niet zoveel aan, maar heb ik toch een paar mooie dingen gezien. Zoals dit werk van Marlene Dumas. Dumas werd geboren in Kaapstad en groeide op onder het apartheidsregime. in Zuid Afrika. In 1976 verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze nog steeds woont en werkt. Haar ervaringen onder apartheid, samen met thema’s zoals onderdrukking, geweld, politiek en seksualiteit beïnvloeden haar kritisch denken tot op heden. Prachtig zoals ze altijd in een schijnbaar eenvoudige schilderstijl je toch meteen weet te raken.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.