Threat | Shilpa Gupta | 2008

Shilpa Gupta (45) is een van de gerenommeerdste kunstenaars van India. Ze groeide op in Mumbai, waar ze beeldhouwen studeerde. Haar kunstpraktijk is heel verscheiden: video, sculpturen, tekeningen. De angst voor de ander is een van de centrale elementen in het oeuvre van Gupta. De installatie ‘Threat’ is daar een voorbeeld van. Ze bestaat uit gestapelde stukken zeep, alsof het bakstenen zijn. In ieder stuk is het woord ’threat’, ‘bedreiging’, gekerfd. De installatie was eerder in Kopenhagen te zien. Toen zei ze in een interview dat ‘Threat’ gezien kan worden als een antwoord op de Europese migratiepolitiek. Een oproep om elkaar de hand te reiken. Elke bezoeker mag een stuk zeep – het ruikt echt lekker – mee naar huis nemen. Zo omarm je de bedreiging en vermindert de angst. Ik heb er ook één!! meer info: www.muhka.be

Reactie op “Threat | Shilpa Gupta | 2008

  1. Harris

    Hoi Krina, sorry voor mijn late reactie op dit onderwerp, maar toch bij deze.
    Ik vind het knap dat zij haar onderwerp hieraan verbindt, je geeft de bezoekers iets mee om later nog regelmatig over na te denken. Zelf was ik mijn handen in onschuld omdat ik voor me zelf geen standpunt hierin gevormd heb. Ik begrijp waarom jongeren richting Europa willen reizen, maar wat hebben we te bieden? ik zie veel meer uitkomst door werkgelegenheid in land van herkomst te ontwikkelen. Maar goed, wie ben ik ?
    In ieder geval spreek het kunst voorwerp me zeker aan, de gedachte er achter is zeer oprecht.
    groet Harris

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.