Wilhelmina|Charlotte van Pallandt|1968

Rondom Kasteel Het Nijenhuis ( 2de locatie van Museum de Fundatie ) is een prachtige beeldentuin. Een schitterende omgeving sowieso! Dit beeld vond ik zeer treffend; haar gezicht is nauwelijks uitgewerkt, maar toch zie je meteen wie ze is. “De expressie van het beeld zit bijna helemaal in de massiviteit van haar dikke wintermantel, waaruit precies de onverzettelijkheid spreekt die haar zo typeerde.” Mooi! Zelf hoop ik wel dat als iemand het in zijn hoofd haalt om ooit een beeld van mij te maken, hij of zij iets flatteuzer te werk gaat…ik geloof dat ik dit, zelfs na mijn dood, niet aan zou kunnen.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.