Zoals de ouden zongen | Marius van Dokkum | 1999

Een beetje noodgedwongen koos van Dokkum na zijn studie aan de kunstacademie voor een betaalde baan. Zijn studiebeurs hield op en er moest wel brood op de plank komen. Hij kreeg een parttime baan aangeboden bij een papierfabriek. De vaste inkomsten maakten het mogelijk om de rest van de week voor zichzelf bezig te zijn. Hij werkt daar nog steeds in de ochtenduren. Dat geeft hem structuur, maar ook voeling met de maatschappij; er loopt daar van alles rond; van directeur tot mensen op de werkvloer. Dat geeft hem weer inspiratie voor zijn schilderijen. Mocht je in de buurt van Harderwijk zijn, moet je zeker even binnenlopen, want het tovert zeker een glimlach op je gezicht! ( op dit moment natuurlijk wel even aanmelden van te voren) meer info: www.mariusvandokkummuseum.nl

3 Reacties op “Zoals de ouden zongen | Marius van Dokkum | 1999

 1. Hans

  Hoi Krina,

  Leuke website hoor! Even een opmerking: je zegt dat Van Dokkum de enige levende kunstenaar in Nederland is met een eigen museum, dat lijkt me niet correct. Zo is in Ootmarsum het Ton Schulten museum te vinden, en zover ik weet is Ton Schulten nog steeds in leven!

  Groetjes, Hans

 2. Krina Bericht auteur

  Dankjewel voor het compliment en de correctie. De uitspraak is van het museum zelf, maar u heeft gelijk! Ik ga mijn tekst aanpassen.
  m.v.g. Krina

 3. Peter

  En er is ook nog Museum Møhlmann in Tjamsweer bij Appingedam. Behalve zijn eigen werk, stelt Rob Møhlmann ook werk van anderen ten toon.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.