Zonder titel|Mark Rothko|1970

Ik was erg sceptisch over het werk van Rothko, begreep er eigenlijk weinig van of eerlijk gezegd:niks! Wat me intrigeert dan, is het feit dat zoveel mensen dwepen met dit werk. Dus ik wilde ook per se  deze tentoonstelling bezoeken, zelfs als ik geen blog had gehad was ik gegaan! Waarom vind men dit nou zo bijzonder? Tijdens mijn bezoek liet ik al wat van mijn weerstand varen…toch wel mooi. Maar had ik af en toe toch een nuchter momentje: “is het niet zoals met “de nieuwe kleren van de keizer”, als we allemaal zeggen dat het mooi en bijzonder is, wordt het dat dan ook niet?” Maar eenmaal thuis, alle foto’s nog eens bekeken en nog eens bekeken, merk ik dat ik “om” ben! Op mijn Pinterestpagina ga ik alles van Rothko “pinnen” en dat is prachtig, al die kleuren! Deze is absoluut een favoriet! Wel luguber als je weet dat dit zijn laatste werk is voordat hij zijn polsen door sneed. Bloedrood!!  Ook het feit dat ik veel over hem heb gelezen heeft  natuurlijk bijgedragen, je gaat het toch meer begrijpen. Dus ga allemaal naar Rothko,nu het nog kan! Kijk op mijn Pinterestpagina voor meer werk van Rothko en op mijn Facebookpagina voor meer foto’s van mijn bezoek aan de tentoonstelling! De tentoonstelling is nog tot 1 maart, dus tijd genoeg! Voor meer info: Gemeentemuseum den Haag. Voor een ieder die er dan nog geen genoeg van heeft: op donderdag 11 december wordt er op NPO 2 een documentaire over Rothko uitgezonden. Hij begint om 23 uur en heet: De stilte van Rothko.

3 Reacties op “Zonder titel|Mark Rothko|1970

 1. Peet

  Krina

  Meer dan genoeg reclame

  en voldoende enthousiasme

  En voorlichting

  Om er naar toe te gaan.

  Was op weg…

  Maar belandde in Delft.

 2. Krina Bericht auteur

  Haha Peter, Delft is ook leuk! Maar misschien kun je het nog eens proberen?

 3. Bieke

  Inderdaad, Krina, het levensverhaal en de onderliggende filosofie of bespiegelingen van de schilder zelf zijn soms noodzakelijk om zijn werk te kunnen begrijpen en te waarderen. En zoals je schrijft: een beetje nuchterheid is ook niet verkeerd…
  Rothko is alleszins imponerend in zijn eenvoud en weet de toeschouwer zover te krijgen dat hij stilstaat en zich laat onderdompelen in de kleurvlakken. Een hele prestatie, als je het mij vraagt!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.