Augustine als model | Eugeen van Mieghem | 1904

Gisteren was ik in Antwerpen om de tentoonstelling: “Eugeen van Mieghem, Augustine in lief en leed” te bezoeken in Museum de Reede. Afgelopen zomer kwam ik al een aankondiging tegen toen ik daar was en toevallig vertelde een gids tijdens een rondleiding die ik deed over hem en zijn geliefde Augustine. Zij vertelde hun verhaal op zo’n emotionele wijze dat ik meteen getriggerd was. Eugeen van Mieghem had een innige band met zijn geboortestad Antwerpen en hij bracht o.a. de migratie van Europeanen naar Amerika in beeld en het zware leven in de haven. Deze tentoonstelling gaat echter alleen over zijn geliefde Augustine die hij aanbad en vele malen vastlegde.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.