Coloured Sculpture | Jordan Wolfson | 2016

Ik kan me voorstellen dat je nog niet echt onder de indruk bent van mijn vorige berichten over Jordan Wolfson, maar dit Colored Sculpture moet je echt gezien hebben! De expositie begint met deze animatronic(een pop die techniek bevat waardoor hij kan bewegen) die is gebaseerd op de geschiedenis van de Amerikaanse popcultuur. Dit werk laat niet de glad gepolijste versie zien van de Amerikaanse droom, maar juist de donkere achterkant. Dit is zo indrukwekkend en intrigerend, ik was er echt ontdaan van. Dat is echte kunst wat mij betreft: het doet wat met je! Deze robot roept allerlei gevoelens bij je op; soms oogt hij agressief, ook mooi, maar vooral ook treurigheid. De robot heeft duidelijk interactie met het publiek waardoor het ineens een “levend” object wordt. Ik raad je aan om dit te gaan zien, al is de tentoonstelling deel 1 nog maar heel kort (t/m 29-1). Is dat niet mogelijk bekijk dan in ieder geval hier het filmpje op : www. stedelijk.nl

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.