Dame met handtas | Duane Hanson | 1974

Museum Ludwig is het museum voor moderne kunst van de stad Keulen. Het museum maakt deel uit van de Ludwigmusea en toont beeldende kunst uit de 20e en de 21e eeuw. Het Museum Ludwig behoort tot de toonaangevende musea voor moderne kunst in Duitsland. Dit museum is vernoemd naar de Akense ondernemers en kunstverzamelaars Peter en Irene Ludwig die de stad Keulen rond 350 popart-kunstwerken schonken. Na deze eerste schenking van het echtpaar Ludwig volgde een tweede schenking bestaande uit een grote verzameling werken van de Russische avant-garde en vervolgens een schenking in de vorm van een langdurig bruikleen van meerdere honderden werken van Picasso. Deze mevrouw met handtas lijkt bijzonder echt; je zou er bijna een praatje mee gaan maken…

1 Reacties op “Dame met handtas | Duane Hanson | 1974

  1. Bieke

    Heel gewoon , deze vrouw, en enorm bijzonder dat dit beeld in een kunstverzameling thuis hoort…wat is de reden, de achtergrond van dit beeld?
    Wat dit beeld wel in zich heeft: je kan er ongegeneerd en vrij naar staan of zitten staren zonder dat je je daarvoor ongemakkelijk moet voelen of je blik beschaamd moet neerslaan; zelf heeft ze toch niets in de gaten ….

    Leuk Krina, weer een andere kijk op kunst!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.