de Geit|Pablo Picasso|1950

Over Picasso kun je eindeloos schrijven. Dit omdat hij een lang en productief leven heeft gehad(1881-1973). Hij liet na zijn dood 1885 schilderijen, 11.748 tekeningen, 1228 beeldhouwwerken, 2800 keramische werken en 8 wandkleden na! Hij was al vroeg bekend en heeft zijn hele volwassen leven eigenlijk als een groot kunstenaar doorgebracht. Ik probeer zijn kunst mooi te vinden, maar dat lukt me eerlijk gezegd toch niet helemaal. Toch zijn er wel een aantal kunstwerken die ik graag zie, dus beperk ik me daar deze week toe. De Geit bijvoorbeeld, vind ik erg leuk! Gemaakt van verschillende materialen; een palm als ruggengraat, een tenen mand de gezwollen buik en aardewerken vazen de uier. Nadat het resultaat in gips was gegoten, werd het vervaardigd in brons. Prachtig!

2 Reacties op “de Geit|Pablo Picasso|1950

 1. Francois Sellekaerts

  Weet jij wat met Esmeralda (de geit van Picasso ) is gebeurd ?
  Ben echt benieuwd .
  Met dank en beleefde groet,
  Sellekaerts Francois
  Waterpolder 17a
  9992 Middelburg Belgie

 2. Krina Bericht auteur

  Nee, ik heb geen idee, hopelijk kun jij het ons vertellen?

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.