De schreeuw|Edvard Munch|1893

Ook de Schreeuw hangt op de tentoonstelling! Ik verheugde me heel erg om hem eindelijk in het echt te zien. Ik heb al over dit kunstwerk geschreven in eerdere berichten over Munch en heb me toen zeer lyrisch erover uitgelaten. De schreeuw (hier nog eens na te lezen). De verwachtingen waren hoog gespannen dus, te hoog!! Wat een teleurstelling, wat een desillusie….Een stukje karton, met pastelkrijtjes getekend, in een lijstje; meer is het niet! Er zijn meerdere versies  van de Schreeuw , dit is de eerste, die nooit op de markt zal komen. Dat is nog een troost, de andere versies zijn misschien meer uitgewerkt. Dat hoop ik zeker voor de koper die er 120.000.000 voor betaalde….

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.