De twee moeders|Giovanni Segantini|1889

Giovanni Segantini was een Italiaans impressionistisch kunstschilder. Hij kende een moeilijke, armoedige jeugd. Zijn moeder stierf vroeg en hij liep meerdere malen van huis weg. Uiteindelijk vestigde hij zich in Milaan en ging als schilder in de leer bij de ‘Academie van Brera’. Later vestigde hij zich in Duitstalig Zwitserland, waar hij zich als impressionistisch schilder ten volle ontplooide. Segantini schilderde vooral berglandschappen, maar ook genrestukken, portretten en figuren. Een belangrijk thema in zijn werk is het moederschap. In zijn tijd gold Segantini als een van de meest succesvolle Italiaanse schilders. Hij exposeerde in alle grote West-Europese steden, waaronder Amsterdam, waar met een eerste versie van zijn “Avé Maria tijdens de overtocht” tijdens een tentoonstelling in 1883 veel aandacht trok.

2 Reacties op “De twee moeders|Giovanni Segantini|1889

 1. sjaak oosterling

  Prachtig schilderij, Waarbij Santini niet het commerciële feest van Moederdag anno 2021 voor ogen heeft gehad.
  Hoe dan ook een mooie keuze van je Krina om dit schilderij nu te laten schitteren op deze koude meidagen om het feest van Moederkensdag zoals de Vlamingen zeggen nog warmer te omlijsten .voor mij een indrukwekkende ode aan alle moeders

 2. Harris

  Leuke serie schilderijen waar moeder en kind centraal staan met oog op moederdag. Je hebt het weer prachtig voorzien van mooie en interessante tekst. Bij schilderij van Giovanni vind ik de rol van het kalf die alles van een afstandje bekijkt erg leuk.
  Ben benieuwd naar vaderdag .

  Groet Harris

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.