Dual Möbius Corpus | Wim Delvoye | 2010

Zoals ik al eerder vermeldde staat Wim Delvoye bekend om zijn liefde voor het ambachtelijke. Samen met zijn ongebreidelde productiviteit zorgt dit voor een bijzonder uiteenlopende verzameling aan kunstwerken. Van gasflessen beschilderd met traditionele voorstellingen in Delfts blauw tot glas in lood ramen met röntgenfoto’s van het menselijk lichaam. Tegenstellingen spelen een belangrijke rol in het werk van Delvoye. Op een eigenzinnige manier balanceert de kunstenaar in zijn werk steeds weer tussen de klassieke kunsten en populaire cultuur, tussen kunst en ambacht, tussen elitair en volks. Hij werkt intensief samen met ambachtslieden van over de hele wereld; hij bezoekt daarvoor ambachtelijke werkplaatsen en fabrieken op verschillende continenten.

1 Reacties op “Dual Möbius Corpus | Wim Delvoye | 2010

  1. Harris

    Op de eerste plaats voor iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst en zo ook nieuwe belevingen en ontdekkingen in cultuur en kunst. Ik ben een bewonderaar van de kunstdwalingen van Krina.
    Deze week een prachtig kunstwerk van Wim Delvoye, gek genoeg ging mijn gedachte gelijk naar het intro van the Crown. Wat ik wel herken zijn tassen frames van vroegere damestassen, ik hou van foto’s en kunst waarbij ik denk waar kijk ik naar of wat wordt er bedoeld.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.