Gebakken ei | Tjalf Sparnaay | 2015

Tjalf Sparnaay is een van de belangrijkste Europese vertegenwoordigers van het hyperrealisme of, ook wel genoemd: fotorealisme. Favoriete onderwerpen van hem zijn snacks en frisdranken. zoals blikjes, sandwiches, patat en gebakken eieren. Vooral de eieren worden een favoriet onderwerp; hij schildert ze vele malen, maakt er een serie van. De hamburgers en eitjes van Sparnaay zijn een groot succes; het Seven Bridges Museum in New York telde laatst 80.000 dollar neer voor een van zijn hamburgers. Mocht je toch overwegen er een te kopen, er is een wachtlijst! Mijn budget is net niet toereikend, maar, alhoewel ik het ongelooflijk knap vind, hoef ik toch niet zo’n ei of hamburger aan de muur, zou ook slecht zijn voor mijn lijn, denk ik…

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.