Hooibergen | Claude Monet | 1884

De meeste zomerse plaatjes komen uit de tijd van de impressionisten. Wat logisch is, want zij gingen als eersten naar buiten om te schilderen. Dit is een ouderwets beeld, het hooi zo opgestoken om te drogen. Ik noem het hier hooibergen, maar volgens mij heeft het eigenlijk een andere naam, wie weet het? Ik herinner het me nog van vroeger, deze dingen in de zomer verspreidt over het land. Monet was een Franse impressionistische schilder die heel veel mooie zomerse en winterse schilderijen maakte. Hier kun je eerdere berichten over hem terug kijken: Claude Monet

2 Reacties op “Hooibergen | Claude Monet | 1884

  1. T van der Drift van Iersel

    je noemde dat volgens mij hooischelven of ruiters. Groetjes mama

  2. Krina Bericht auteur

    Ja, klopt; hooiruiters was ik inmiddels zelf weer opgekomen, maar heb al meer reacties gehad: inderdaad schelven of hooioppers!

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.